Wat is leertherapie?

We hebben een prachtig, maar niet altijd het een gemakkelijk vak. De herkenning waar de ander mee worstelt is vaak groot. En als we zelf levensgebeurtenissen mee maken dan kan het evenwicht uit balans raken.

Het is ook bekend dat psychologen de lat (te) hoog leggen voor zichzelf, en zich vaak (te) sterk richten op de ander. Deze en meer goede redenen kunnen aanleiding zijn om in leertherapie te gaan. Wees welkom om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer kies je voor leertherapie?

 

  • Je weet wat je wil veranderen.
  • Je bent gemotiveerd om te werken aan verandering ook al weet je niet hoe en vind je is het spannend.
  • Je bent bereid er tijd voor vrij te maken om in jezelf te investeren en om aan de slag te gaan met de problemen die je nu ervaart.

Wat kun je verwachten?

In deze therapie is het van belang dat je goed zicht krijgt op jouw eigen patronen, blinde vlekken, trauma’s die van invloed kunnen zijn op hoe je als therapeut werkzaam bent. Daarbij is het een waardevolle ervaring om eens aan de andere kant van de tafel te zitten en te ervaren hoe het is om in therapie te zijn. 

We stellen doelen vast en beslissen samen welke therapie vorm het beste bij jou past. Ik zal je vragen een levensverhaal te schrijven en ik gebruik vragenlijsten om beter zicht te krijgen op de problematiek en de voortgang.

 Veelgestelde vragen

We kunnen wekelijks, twee wekelijks of 1x per maand afspreken afhankelijk van de behandeling die wordt vastgelegd in het behandelplan en de behandelovereenkomst.

Afspraken kunnen 30 minuten, 54 minuten, 60 minuten of bij EMDR 90 minuten duren. Dit wordt voorafgaande aan het behandeltraject afgesproken.

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd per telefoon of mail (ook in het weekend) anders wordt er een no show tarief van €72,50 gehanteerd. 

Kan je hulp gebruiken bij jouw probleem?
In mijn therapie zorgen we samen voor verandering.

Ervaringsverhaal

“Door een heftig incident raakte ik in een burn-out en kwam ik bij Marieke terecht. De ontspanning geeft mij de ruimte om mezelf te zijn. Marieke heeft mij “snel door” waardoor ze, wanneer dit nodig is, streng en duidelijk is. Dit werkt voor mij.

Marieke helpt mij mijn “ADHD/ADD” te accepteren en hiermee om te gaan. 
Door mij duidelijke voorbeelden en concrete handvaten te geven, krijg ik overzicht en heb ik het afgelopen jaar enorme stappen gemaakt”