Mijn visie op zorg

Bij ViaMarieke zien we  jou als persoon en niet als wandelende diagnose die een protocol moet ondergaan. Vanaf het eerste gesprek neem ik de tijd en ruimte om samen met jou goed te onderzoeken wat er aan de hand is. Mijn collega, Eline Tappel (basis psycholoog) kan een uitgebreider psychologisch onderzoek doen, waarbij ook allerlei testen en  vragenlijsten  worden gebruikt.

Vervolgens vindt er een adviesgesprek plaats waarin ik de verschillende therapie opties voorstel die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten en de geldende GGZ zorgstandaarden. https://www.ggzstandaarden.nl/.

‘Een rustige en veilige omgeving voor jou’

“Wat werkt er voor wie?” is mijn uitgangspunt. Geen enkel mens is hetzelfde. Door te onderzoeken, echt te weten hoe iets voor jou is, volgen de oplossingen vanzelf. Een diagnose is niet wie jij bent, maar soms kan het wel verklaren wat er bij jou gaande is en dat kan erg helpend zijn.

Samen met jou maak ik de behandeling op maat. En met mijn kennis en ervaring sta ik ten dienste van jou – niet andersom! 

Daarbij is het kunnen begrijpen van wat er met je aan de hand is, hoe de behandeling kan werken en zelf thuis aan de slag te kunnen hiermee is een groot voordeel dat met de modules van het  E-health platform Embloom. Deze kan ik voor je kan klaarzetten. Zo krijgt je ook de regie over jezelf en jouw  behandeling! Het is natuurlijk geweldig om iemand snel te zien opknappen na EMDR.  Ik ben overtuigd in de veerkracht van mensen.

Een belangrijk uitgangspunt is dat een traject zo lang duurt als nodig is en zo kort als het kan. Je kunt ervan uitgaan dat we hier samen zorgvuldig naar blijven kijken. 

 

Opleiding

Het vak psychologie heeft mij mijn hele studerende en werkende leven geboeid. Ik heb psychologie aan de Rijks Universiteit Utrecht gestudeerd waarna ik mijn specialistische opleiding tot klinisch psycholoog (volwassenen en kinderen) in Schotland heb vervolgd. Ik ben in 1999 in London met de EMDR opleiding begonnen. Ik was meteen gefascineerd door deze methode, hoe kan door je ogen heen en weer te bewegen je beter gaan voelen? 

Door alle wetenschappelijke studies en de positieve effecten die ik merkte in mijn werk ben ik enthousiast gebleven. Ik ben sindsdien sinds 2012 supervisor van de Verenging EMDR en ben momenteel in opleiding tot trainer in EMDR. 
Jaarlijks ga ik naar diverse (buitenlandse) congressen en workshops om mijn kennis up to date te houden.

In mijn leven heb ook ik een aantal traumatische ervaringen meegemaakt. Ik weet heel goed hoe het leven plotseling op de kop kan staan. Ik ben toen behandeld met EMDR. Het positieve effect was meteen merkbaar. De herinnering werd vager en spookte niet langer ongewild door mijn hoofd.

Vanaf 2022 ben ik aangesloten bij een groep collega’s die in Botswana en Uganda EMDR trainingen geven aan Afrikaanse collegae. Dit vind ik erg leuk om te doen. Ik wil je hier graag meer over vertellen >

Ervaringsverhaal

“EMDR heeft mij uiteindelijk rust gegeven na tientallen jaren nodige problemen te hebben gehad. Na een vijftal behandelingen door Marieke ben ik, zoals ik het noem, gereset! Bij Marieke ben je geen nummer, ze toont oprechte betrokkenheid en je wordt gehoord. Ze toont respect, vertrouwen en is professioneel, maar met een warme menselijke benadering.”

– Lammert, 72 jaar

Even voorstellen:

Eline Tappel is een ervaren basis psycholoog en zij is sinds januarie 2024 verbonden aan de praktijk om psychologische onderzoeken uit te kunnen voeren. Daarnaast kan zij bepaalde modules zoals je zelfbeeld verbeteren, of je gedachten beter leren hanteren samen met je doornemen.